7 Redenen waarom verse content jouw online vindbaarheid verbetert

Hoe verse content kan zorgen voor een betere positie van jouw website in zoekmachines.

Een van de ergste dingen die je kunt doen, is een mooie nieuwe website laten maken en deze vervolgens te verwaarlozen door deze nooit meer te updaten. 

Dat is wat veel ondernemers doen en dit is een van de redenen waarom zoveel kleine bedrijven en ondernemers er niet in slagen om hun online vindbaarheid te verbeteren. Want een ‘verwaarloosde’ website met verouderde content is niet goed vindbaar in zoekmachines. 

In deze blog leg ik uit waarom het belangrijk is je website vers te houden en ik geef je wat tips om dit te doen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op. 

Zoekmachines willen behulpzaam zijn

Google wil graag de beste zoekresultaten weergeven voor mensen die op zoek zijn naar informatie.

En omdat wij mensen van vers houden, willen ook zoekmachines graag vers serveren. Vers betekent namelijk meestal ook dat de content up to date is. En daar zijn mensen naar op zoek. Die zoeken niet naar oudbakken. 

Google hecht dus veel belang aan het up to date zijn van content.

Waarom is verse content belangrijk voor je positie in zoekmachines?

Verse content op jouw website is belangrijk om de volgende redenen:

 1. Verse content in de vorm van artikelen, een nieuwe pagina, downloads, afbeeldingen etc betekent dat je website vaker bezocht wordt door zoekmachines.
 1. Als de Google bots iedere keer als ze jouw site doorspitten nieuwe content vinden, wordt dat toegevoegd aan de Google index. 
 1. Meer content betekent dat jouw website meer zoekwoorden heeft en hierop gevonden kan worden. 
 2. Verse content zorgt ervoor dat jouw website eerder wordt gezien als zogenaamde autoriteit. Hoe hoger die autoriteit, hoe waardevoller zoekmachines jouw site inschatten. En dus hoe vaker ze die laten zien aan zoekers. 
 1. Fijn voor je (nieuwe) bezoekers. Jouw bestaande klanten vinden waarschijnlijk interessant als je iets nieuws te melden hebt, een aanbieding of nieuw product. Ook nieuwe klanten kunnen jouw site eerder vinden als ze op zoek zijn naar informatie over jouw dienstverlening of expertise.
 1. Nieuwe content zorgt voor meer ‘link juice’. Een nieuwe pagina of blog bijvoorbeeld heeft nieuwe (interne) links en ook kun je backlinks bouwen naar deze pagina. 
 1. Een bezoeker klikt eerder op een (geupdate) pagina of blog met het jaartal 2021 erin. Ook de publicatiedatum van een pagina heeft effect op het gedrag van de bezoekers. 

Genoeg redenen zou ik zeggen om aan de slag te gaan met content voor jouw website.

Hoe vaak moet je verse content aan je website toevoegen?

Uit onderzoek blijft dat je minimaal een keer per maand nieuwe content zou moeten toevoegen of bestaande content moet updaten.

Ideeën voor verversen van content van jouw website

Wat kun je je doen om je website vers te houden?

 1. Bloggen. Schrijf een keer per maand een nieuwe blogpost. Hierdoor laat je Google zien dat je om jouw website geeft. Veel ondernemers zien hier tegenop omdat het veel tijd kost en ze misschien niet goed weten waarover ze moeten schrijven. Maar het is niet moeilijk als je schrijft over iets waar jij expertise over hebt. Je hebt alleen een handvat en plan nodig. Hierover schrijf ik in een volgend blog meer!
 1. Bestaande inhoud bijwerken. Je kunt er ook voor kiezen om de bestaande content van je website een keer per maand bij te werken. Dit geeft ook een duidelijk signaal naar Google dat je bezig bent met jouw website en dat jouw content up to date is. Update een bestaande blog met nieuwe paragraaf of vervang een afbeelding. 
 1. Reviews toevoegen. Voeg een nieuwe review toe van een tevreden klant. 
 1. Voorbeeld case of project. Schrijf een stukje over een interessante case of afgerond project dat voor bestaande en nieuwe klanten leerzaam kan zijn.
 1. Nieuwe pagina toevoegen. Voeg een nieuwe pagina toe aan je site met een nieuw product of service die je biedt, of als landingspagina. 

Zolang je jouw website blijft bijwerken en je regelmatig nieuwe content plaatst, kan jouw onderneming hier flink van profiteren. Vooral als jouw concurrenten het niet doen!

En geeft jouw website zeker een boost in de ranking.

Hulp nodig met je website?

Heb jij hulp nodig met het updaten van je website? Of bij het bedenken welke verse content je kunt maken?

Neem contact op voor een gratis online advies gesprek!